Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Utcajogász

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Az Utcajogász program keretében A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédő csoport tagjai önkéntes jogászok társaságában hetente egy alkalommal fogadják a panaszosokat.

Célunk a tanácsadás, az információnyújtás, és az utcán élő hajléktalan embereket érintő problémák összegyűjtése, hogy szervezetten léphessünk fel a hatóságok, az állampolgárok és az intézmények túlkapásai és megkülönböztető gyakorlatai ellen.

Utcajogász ügyfélfogadás

MIKOR? minden pénteken 15-től 17 óráig
HOL? Blaha Lujza tér

Email: utcajogasz@gmail.com
!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Település szintű lakcím bejelentése

Mi az a település szintű lakcím?

Azoknak az állampolgároknak, akiknek nincs hol lakniuk, külön lakcím-kategóriát hoztak létre, ezt hívják település szintű lakcímnek. Az ilyen lakcím csak azt a települést jelöli meg, ahol a hajléktalan állampolgár rendszerint megtalálható, ami mellé a „lakcím nélküli” megjelölés kerül. Példa: Budapest 08 lakcím nélküli.lakcimkartya2_1.jpg

Mi kell a település szintű lakcím igényléséhez?

A település szintű lakcímet bármelyik okmányirodában be lehet jelenteni, vagyis nem kell abba a kerületbe menni, ahol maga a lakcím található. Az okmányirodán el kell kérni a rózsaszín lakcímbejelentő lapot, kitölteni, és átadni az ügyintézőnek. Ennek a lakcímnek a bejelentéséhez semmilyen igazolásra nincs szükség. Ha hajléktalanigazolványt vagy szociális munkás igazolását kéri tőled az ügyintéző, tájékoztasd, hogy ennek a lakcímnek a bejelentéséhez a kitöltött lakcímbejelentő lapon és a saját szóbeli nyilatkozatodon kívül semmilyen más papírra nincs szükség.

Ha az ügyintéző akadékoskodik, kérd meg, hogy látogassa meg az Utcajogász honlapját, ahol megtalálható Budapest Főváros Kormányhivatalának hivatalos álláspontja, mely szerint: „Település szintű lakcím a lakcímbejelentő lap kitöltésével létesíthető, egyéb feltétel a település szintű lakcím személyiadat- és lakcímnyilvántartásba történő felvételéhez nem követelhető meg”.

Mennyibe kerül a lakcímkártya kiváltása?

A lakcímkártya igénylése ingyenes, ha lakcímváltozás miatt kell újat kérni. Vagyis ha a település szintű lakcímet új címként jelented be, nem kell fizetni a lakcímkártyáért!

Ha azért kell új lakcímkártya, mert a régi kártya elveszett, megsemmisült vagy megrongálódott 1000 Forintot kell fizetni.

Problémát jelent a lakcímbejelentés?

Szeretnél küzdeni egy igazságosabb lakcím-szabályozásért?

Keress fel minket!

A Város Mindenkié csoport olyan hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt aktivistákból és szövetségeseikből áll, akik a lakhatáshoz való jogért küzdenek.

Utcajogász és A Város Mindenkié találkozási pont: minden pénteken 15 és 17 óra között a Blaha Lujza téren (jó időben a téren, rossz időben az aluljáróban)

Telefon: 0620-282-3616

E-mail: avarosmindenkie@gmail.com

Honlap: www.avarosmindenkie.blog.hu

Facebook: http://www.facebook.com/AVarosMindenkie

 

2015.11.07. 11:43 • Szólj hozzá! Címkék: lakcím

A bejegyzés trackback címe:

https://utcajogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr38026292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
süti beállítások módosítása