Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Utcajogász

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Az Utcajogász program keretében A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédő csoport tagjai önkéntes jogászok társaságában hetente egy alkalommal fogadják a panaszosokat.

Célunk a tanácsadás, az információnyújtás, és az utcán élő hajléktalan embereket érintő problémák összegyűjtése, hogy szervezetten léphessünk fel a hatóságok, az állampolgárok és az intézmények túlkapásai és megkülönböztető gyakorlatai ellen.

Utcajogász ügyfélfogadás

MIKOR? minden pénteken 15-től 17 óráig
HOL? Blaha Lujza tér

Email: utcajogasz@gmail.com
Telefon: 0620-282-3616

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Facebook

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Címkék

adatvédelem (2) adóbevallás (2) adósság (1) albérlet (3) áldozatsegítő (2) állampolgárság (3) állattartás (1) anyaotthon (1) baleset (1) bankkártya (1) bántalmazás (1) bemutatkozás (1) bérlakás (1) beszámoló (15) bíróság (2) bűncselekmény (1) civil díj (1) díjhátralék (1) diszkrimináció (10) egészségügy (4) egyenlő bánásmód hatóság (2) életvitelszerű lakhatás közterületen (19) elvonulás (2) english (1) ensz (1) esemény (2) ételosztás (1) felhívás (4) feljelentés (1) fizetési (1) fogyatékosság (1) Független Rendészeti Panasztestület (1) gázóra (1) guberálás (4) gyámügy (1) gyermekelhelyezés (3) gyermekelvétel (1) gyik (1) gyógyszer (1) hajléktalanellátás (16) hitel (1) igazoltás (3) információk (1) ingóságok (1) iratok (1) jogászok (1) jogi információ (1) jogi védelem (7) jogklinika (1) jogok (1) jogosítvány (1) jogvédelem (15) józsefváros (5) kapcsolat (1) kártérítés (2) kenyszi (8) képviselet (1) képzés (6) kilakoltatás (13) kisokos (23) koldulás (1) köszönet (1) közérdekű adatigénylés (2) közérdekű munka (2) közmunka (1) köztér (17) közterület felügyelet (1) kriminalizáció (2) kunyhó (3) kutatás (1) lakásfoglalás (2) lakáspolitika (1) lakcím (33) lakhatás (8) lakhatáshoz való jog (1) lomtalanítás (1) lopás (1) média (12) meghagyás (1) mentő (1) munkanélküli segély (1) munkavállalás (1) művészet (1) nappali melegedő (4) nemzetközi (3) nyugdíj (2) ombudsman (8) önkéntesség (4) orvosi ellátás (1) panasz (2) Pécs (2) pénzbírság (2) pro bono (1) rablás (1) rendőrség (9) rokkantnyugdíj (1) segély (13) segítség (2) siker (1) szabálysértés (18) szálló (3) szavazás (5) személyiségi (1) személyi igazolvány (1) szemüveg (1) szociális bérlakás (31) szociális ellátás (1) szocpol (1) szolgálat (1) szolidaritás (1) születésnap (1) támogatás (1) tanúvallomás (1) tartásdíj (3) tartási szerződés (1) tasz (1) temetés (1) újpest (1) Utcajogász Egyesület (1) utcazene (1) vagyonmegosztás (1) választás (5) védendő fogyasztó (1) végrehajtás (1) végrendelet (1) videó (3) villanyóra (1) visszaélés (1) vízóra (1) zaklatás (1) zugló (1) Címkefelhő

Friss topikok

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Bejelentkezés önkormányzati bérlakásba

Kérdés: Rokonaim önkormányzati bérlakásban laknak. Szeretnék én is náluk lakni és bejelentkezni, mit kell tennem?

Válasz: Önkormányzati lakásba az önkormányzat hozzájárulása nélkül be lehet fogadni a jelenlegi bérlő házastársát, gyermekét, már befogadott gyermekének a gyermekét, valamint szülőjét. Ezek a befogadott személyek – ha a bérlő halálakor életvitelszerűen a lakásban laktak – jogosultak a bérlő halála után a lakásbérleti jogot folytatni.

Ha a lakásban bérlőtársak is vannak, akkor a befogadáshoz a bérlőtársak írásbeli hozzájárulása is kell, kivéve ha kiskorú gyermekét, vagy a befogadott gyermekének az együttlakás ideje alatt született gyermekét fogadja be a jelenlegi bérlő.

Minden más esetben az önkormányzat írásbeli hozzájárulása szükséges, a hozzájárulás feltételeit az önkormányzatok rendeletben szabályozzák, a feltételekről érdemes az önkormányzatnál érdeklődni.

Az önkormányzat írásbeli hozzájárulásával lehetőség van tartási szerződést is kötni a jelenlegi bérlővel, a bérleti jog folytatása ellenében. Ha tartási szerződést kötöttünk, akkor viszont már csak a másik szerződő fél hozzájárulásával fogadhat be a bérlő bárki mást (kivéve a kiskorú gyermekét). A bérlő halála esetén az eltartó a lakásbérleti jogot akkor folytathatja, ha
    -  a tartási szerződéshez a bérbeadó írásban hozzájárult, és
    - az eltartó a szerződésben vállalt tartási kötelezettségét teljesítette, továbbá
    - a bérbeadói hozzájárulástól a bérlő haláláig legalább egy év eltelt.

Nem lakás céljára szolgáló helyiségbe csak az önkormányzat hozzájárulásával lehet bárkit befogadni.

2011.03.05. 16:39 • 2 komment Címkék: szociális bérlakás

A bejegyzés trackback címe:

https://utcajogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr812872033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gizi Nagy 2018.05.10. 17:21:27

Szeretném az igényemet le adni őnkormányzati lakkásra 21 ker be!! Ebben kérek segitséget. Kőszőnöm