Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Utcajogász

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Az Utcajogász program keretében A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédő csoport tagjai önkéntes jogászok társaságában hetente egy alkalommal fogadják a panaszosokat.

Célunk a tanácsadás, az információnyújtás, és az utcán élő hajléktalan embereket érintő problémák összegyűjtése, hogy szervezetten léphessünk fel a hatóságok, az állampolgárok és az intézmények túlkapásai és megkülönböztető gyakorlatai ellen.

Utcajogász ügyfélfogadás

MIKOR? minden pénteken 15-től 17 óráig
HOL? Blaha Lujza tér

Email: utcajogasz@gmail.com
Telefon: 0620-282-3616

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Facebook

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Címkék

adatvédelem (2) adóbevallás (2) adósság (1) albérlet (3) áldozatsegítő (2) állampolgárság (3) állattartás (1) anyaotthon (1) baleset (1) bankkártya (1) bántalmazás (1) bemutatkozás (1) bérlakás (1) beszámoló (15) bíróság (2) bűncselekmény (1) civil díj (1) díjhátralék (1) diszkrimináció (10) egészségügy (4) egyenlő bánásmód hatóság (2) életvitelszerű lakhatás közterületen (19) elvonulás (2) english (1) ensz (1) esemény (2) ételosztás (1) felhívás (4) feljelentés (1) fizetési (1) fogyatékosság (1) Független Rendészeti Panasztestület (1) gázóra (1) guberálás (4) gyámügy (1) gyermekelhelyezés (3) gyermekelvétel (1) gyik (1) gyógyszer (1) hajléktalanellátás (16) hitel (1) igazoltás (3) információk (1) ingóságok (1) iratok (1) jogászok (1) jogi információ (1) jogi védelem (7) jogklinika (1) jogok (1) jogosítvány (1) jogvédelem (15) józsefváros (5) kapcsolat (1) kártérítés (2) kenyszi (8) képviselet (1) képzés (6) kilakoltatás (13) kisokos (23) koldulás (1) köszönet (1) közérdekű adatigénylés (2) közérdekű munka (2) közmunka (1) köztér (17) közterület felügyelet (1) kriminalizáció (2) kunyhó (3) kutatás (1) lakásfoglalás (2) lakáspolitika (1) lakcím (33) lakhatás (8) lakhatáshoz való jog (1) lomtalanítás (1) lopás (1) média (12) meghagyás (1) mentő (1) munkanélküli segély (1) munkavállalás (1) művészet (1) nappali melegedő (4) nemzetközi (3) nyugdíj (2) ombudsman (8) önkéntesség (4) orvosi ellátás (1) panasz (2) Pécs (2) pénzbírság (2) pro bono (1) rablás (1) rendőrség (9) rokkantnyugdíj (1) segély (13) segítség (2) siker (1) szabálysértés (18) szálló (3) szavazás (5) személyiségi (1) személyi igazolvány (1) szemüveg (1) szociális bérlakás (31) szociális ellátás (1) szocpol (1) szolgálat (1) szolidaritás (1) születésnap (1) támogatás (1) tanúvallomás (1) tartásdíj (3) tartási szerződés (1) tasz (1) temetés (1) újpest (1) Utcajogász Egyesület (1) utcazene (1) vagyonmegosztás (1) választás (5) védendő fogyasztó (1) végrehajtás (1) végrendelet (1) videó (3) villanyóra (1) visszaélés (1) vízóra (1) zaklatás (1) zugló (1) Címkefelhő

Friss topikok

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Kapcsolat

UTCAJOGÁSZ ÜGYFÉLFOGADÁS

MIKOR? minden pénteken 15-től 17 óráig

HOL? Blaha Lujza tér
(jó időben a téren, rossz időben az aluljáróban)

Telefon: 0670-322-7551

Email: utcajogasz@gmail.com

Az Utcajogász a Facebookon

TÁMOGASD AZ UTCAJOGÁSZT!

Az Utcajogász Blaha Lujza téri jogsegélyszolgálatát önkéntes alapon működteti, az költségeket az önkéntes jogászok fedezik. Támogass bennünket, hogy minél több rászorulónak tudjunk segíteni! Adományodból nyomtatni, másolni tudunk, jut postaköltségre, vidéki utakra.

Számlaszámunk: 16200223-10043220 (Magnet Bank), közlemény: "támogatás Utcajogásznak"

2009.01.01. 03:15 • 6 komment Címkék: kapcsolat

A bejegyzés trackback címe:

https://utcajogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr32780870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flipper 2012.05.14. 09:11:50

2008-ig 67% rokkant voltam akkor vissza minősítettek 40%ra amit a bíróság itélt meg véglegesre.Nem vettem igénybe mert dolgoztam egy rehabilitált munkahelyen és a bérem magasabb volt a minimál bér BR:80%-nál.De megszűnt a munkahelyem így igénybe szerettem volna venni a járadékot
ezért be kellet adnom a kérelmem a nyugdíj intézethez.
Elküldtek az ORSZI biz elé aki most 30%
állapított meg.A szakmám húsfeldolgozó nem tudok benne dolgozni mivel nehéz fizikai munka! A hivatásos jogosítványom
a kardíología korlátozta "B" kategoriára.2004-ben műtöttek szível 7x bypas,2008-ban 3 stent inplantátumot helyeztekfel,gerinc sérvem van,reumatologiai kezelésekre járok rendszeresen.Munkát nem találok mit tehetnék érdemes fellebeznem?

Prisca52 2014.05.25. 07:27:26

vannak olyan hajléktalanok és ez is egy hatalmas probléma, akik albérletet váltanak párként, pedig 9 gyerekük is van. Mire ők hajléktalanokká válnak , már el is vették tőlük a gyerekeiket. Ki foglalkozik azzal, hogy lakhatásuk megoldsával ismét együtt élhessenek, telnek az évek, a gyerekek elszakadnak, költségesen nevelik őket mások, a szülők élete azzal telik, hogy próbálják visszaszerezni őket, de még élelelmre se futja, nem hogy a láthatást megvalósítani, úgy, hogy elmaradása ne hordozza a végleges örökbeadás által a gyerekek elvesztését.
Nagyon fontos lenne, az ilyen pl. szegregátumi otthhonhiány miatt ellehetetlenült családokra is kiterjeszteni a programokat.
Van egy látókörünkbe került úgy, amiben a Falbontó lépni próbál és világossá vált, hogy az ő ügyük is a lakhatás megoldatlanságán bukik meg , 12 ember életét tenné rendbe, ha otthonhoz jutnának. Régebben ilyen családoknak járt a bérlakás, és el kellene fogadni azt is , hogy nekik itt előnyt kellene élvezniük.

toms8 2015.02.24. 13:35:39

Üdvözletem!

Azt szeretném megtudni, hogy telepules szintu azaz lakcim nelkuli lakcim kartyaval tudok e egy kft-ben tulajdonos tars lenni.
Rendelkezem hajlekkal azonban a lakas tulajdonosa nem jarul hozza a cimre valo bejelentkezesemhez.
Sok eves epitoipari tapasztalatomnak koszonhetoen alkalmam nyilt tulajdonos tarsnak lenni egy vallalkozasban, ahol 1% reszesedesem lenne es az ugyvezeto szerepet NEM en toltenem be. A legutobbi ugyvedi konzultacion az ugyved azt mondta h a cegalapitashoz szukseges allando lakcim.
Kerem, ha valaki ismeri az idetartozo jogszabalyt az tamassza ala vagy cafolja meg az ugyved allitasat!

Koszonom

petya74 2017.05.09. 07:26:53

Tisztelt Utcajogász!

A problémám nagy vonalakban a következő:eladtuk a házunkat aminek a tulajdonosa 1/1 arányban a feleségem,érvényes adásvételi szerződéssel rendelkezünk,a telken található még egy kis ház is,amiben lakik egy illető,szívességi lakáshasználóként.Az illető bejelentkezéséhez a feleségem is hozzá járult annak idején,de mivel eladtuk a z ingatlant neki is el kell hagynia a házat és ki kell jelentkeznie innen,amire ő nem hajlandó.A kérdésem a következő:az új lakás tulajdonos,a birtokba vétel után,ki jelentheti-e őt ,az ő hozzájárulása nélkül?Kilakoltatási perre nincs időnk,és kényszer kijelentést sem alkalmazhatunk ,mivel jelenleg is itt lakik.
Válaszát előre is köszönöm!

sottorotto (törölt) 2017.06.05. 04:06:44

véleményem szerint nem"puccs módra kellett volna eladni az ingatlant. Ugyanis a a szívességi lakáshasználóval "szoktak" írásos megállapodást is kötni- ha mégse akkor az leplezett szerződéssé is válhat. A "bérbeadást a 1993. évi LXXVIII. törvény szabélyozza A z ingyenességet a www.ingatlanjog.hu/index.php?action=8&tema2=1
link tartalom szerinti szerződéssel valószínűsíteni kell(ene)
Utóbbi estén a vevőnek tudnia kellett volna a "teherről"a szívességinél még kérdéses ki fizeti a rezsit az ingatlan állagát illetően minden esetben a tulajdonos kötelessége.a használat átengedését a hatályos ptk 6:334. § [A használat átengedése harmadik személy részére] szabályozza.minden egyéb estben érvénytelen a "szerződés a szívességi használónak nincs rendelkezési joga sem.ez kizárólag a tulajdonos jogosítványa > ptk {s{III. CÍM}}> 5:13. § [A tulajdonjog](2) szóba kerülhet még a semmisség kapcsán:6:92. § [Titkos fenntartás, színlelt szerződés] illetve :6:93. § [Akarathiba ingyenes szerződés esetén]- de olyan nem lehetséges hogy a szívességi használó "diktál"egyébként a eset kissé sántít, mert a lakás nem egy "éjjeli menedékhely" - annak vannak költségei is, hacsak nem egy szeretetszolgálat állja azt is. ha a használat a jogszabályok megkerülésével jött létre könnyen beállhat a jogalap nélküli birtoklásvélelme- II. CÍM
JOGALAP NÉLKÜLI BIRTOKLÁS illetve 6:579. § [Jogalap nélküli gazdagodás] azonban nem lehetséges a visszakövetelés az alábbi (jóhiszemű) esetben > 6:581. § [Az életfenntartás céljára adott juttatás visszakövetelése]Sajnos a valódi tényállás a kérdésből nem derül ki. ha tényleg létfenntartásra szívességből ingyen engedték át azt "nem lehet később se "meggondolni"Persze, mindezt iratokkal szokás bizonyítani. A szó elszáll..(..)

sottorotto (törölt) 2017.06.05. 04:34:30

@flipper: 2012-ben már nem az Orszi, hanem az NRSZH állapítja meg a "megváltozott munkaképességet.ennek szamályairól net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200007.NEM a 7/2012. (II. 14.) NEFMI rendelet szól. e rendelkezés szerint:"3. § (1) Amennyiben a komplex minősítés során megállapításra kerül, hogy a kérelmező egészségi állapotának mértéke 60 százalékos vagy kisebb mértékű, a megváltozott munkaképességű személyt be kell sorolni a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény (a továbbiakban: Mmtv.) 3. § (2) bekezdésében meghatározott minősítési kategóriába."Kérjen egy háziorvosi beutalót a "megváltozott munkaképességének elbiráléséra aBizottsághozNRSZH jogutódjához: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1600378.KOR&timeshift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT 10.§.>9. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal megszüntetése az átmeneti intézkedéseről az orvos ill a kormányablak megyei családtámogatási osztály, nyufig adhat tájékoztatást. az NRSZH 2016-ban még létezett )> 2016. december 31-ig . >{378/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet}