Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Utcajogász

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Az Utcajogász program keretében A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédő csoport tagjai önkéntes jogászok társaságában hetente egy alkalommal fogadják a panaszosokat.

Célunk a tanácsadás, az információnyújtás, és az utcán élő hajléktalan embereket érintő problémák összegyűjtése, hogy szervezetten léphessünk fel a hatóságok, az állampolgárok és az intézmények túlkapásai és megkülönböztető gyakorlatai ellen.

Utcajogász ügyfélfogadás

MIKOR? minden pénteken 15-től 17 óráig
HOL? Blaha Lujza tér

Email: utcajogasz@gmail.com
Telefon: 0620-282-3616

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Facebook

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Címkék

adatvédelem (2) adóbevallás (2) adósság (1) albérlet (3) áldozatsegítő (2) állampolgárság (3) állattartás (1) anyaotthon (1) baleset (1) bankkártya (1) bántalmazás (1) bemutatkozás (1) bérlakás (1) beszámoló (15) bíróság (2) bűncselekmény (1) civil díj (1) díjhátralék (1) diszkrimináció (10) egészségügy (4) egyenlő bánásmód hatóság (2) életvitelszerű lakhatás közterületen (19) elvonulás (2) english (1) ensz (1) esemény (2) ételosztás (1) felhívás (4) feljelentés (1) fizetési (1) fogyatékosság (1) Független Rendészeti Panasztestület (1) gázóra (1) guberálás (4) gyámügy (1) gyermekelhelyezés (3) gyermekelvétel (1) gyik (1) gyógyszer (1) hajléktalanellátás (16) hitel (1) igazoltás (3) információk (1) ingóságok (1) iratok (1) jogászok (1) jogi információ (1) jogi védelem (7) jogklinika (1) jogok (1) jogosítvány (1) jogvédelem (15) józsefváros (5) kapcsolat (1) kártérítés (2) kenyszi (8) képviselet (1) képzés (6) kilakoltatás (13) kisokos (23) koldulás (1) köszönet (1) közérdekű adatigénylés (2) közérdekű munka (2) közmunka (1) köztér (17) közterület felügyelet (1) kriminalizáció (2) kunyhó (3) kutatás (1) lakásfoglalás (2) lakáspolitika (1) lakcím (33) lakhatás (8) lakhatáshoz való jog (1) lomtalanítás (1) lopás (1) média (12) meghagyás (1) mentő (1) munkanélküli segély (1) munkavállalás (1) művészet (1) nappali melegedő (4) nemzetközi (3) nyugdíj (2) ombudsman (8) önkéntesség (4) orvosi ellátás (1) panasz (2) Pécs (2) pénzbírság (2) pro bono (1) rablás (1) rendőrség (9) rokkantnyugdíj (1) segély (13) segítség (2) siker (1) szabálysértés (18) szálló (3) szavazás (5) személyiségi (1) személyi igazolvány (1) szemüveg (1) szociális bérlakás (31) szociális ellátás (1) szocpol (1) szolgálat (1) szolidaritás (1) születésnap (1) támogatás (1) tanúvallomás (1) tartásdíj (3) tartási szerződés (1) tasz (1) temetés (1) újpest (1) Utcajogász Egyesület (1) utcazene (1) vagyonmegosztás (1) választás (5) védendő fogyasztó (1) végrehajtás (1) végrendelet (1) videó (3) villanyóra (1) visszaélés (1) vízóra (1) zaklatás (1) zugló (1) Címkefelhő

Friss topikok

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Utcajogász a Myrai Szent Miklós Keresztény Egyház szállóján - második rész

2011. június 22-én kihelyezett Utcajogászt tartottunk a Myrai Szent Miklós Keresztény Egyház által üzemeltetett éjjeli menedékhelyen (népszerű nevén „fapadon"). Ez már a második alkalom volt, amikor a Myrai Szent Miklós Keresztény Egyház által üzemeltetett ellátó intézményben kihelyezett Utcajogászt tarthattunk. Ezúton is köszönjük a meghívást Farnady Gábor lelkésznek, az Ilka utcai intézmény vezetőjének, valamint Farnady Szilviának, az intézmény dolgozóinak és lakóinak. Köszönjük továbbá Kis Tibornak, aki A Város Mindenkié aktivistájaként segített az esemény megszervezésében. Mi nagyon jól éreztük magunkat a társaságukban.

Ezen a második alkalmon az Utcajogász csapata csaknem teljes létszámmal vett részt. Az intézmény lakói közül is sokan megtiszteltek bennünket az érdeklődésükkel. A rendezvény két részből állt. Az első részben egy rövid személyes bemutatkozás után bemutattuk A Város Mindenkié csoportot, és beszéltünk pár szót magáról az Utcajogászról is, valamint az Utcajogász blogról, és a Muzsikus Rádió hullámain heti rendszerességgel hallható műsorunkról is. A bemutatkozásunk alatt élénk érdeklődést tapasztaltunk, valamint fontos felvetések hangzottak el a fapadon tartózkodó emberektől. Az érdeklődésük nemcsak az Utcajogásznak, hanem a csoportunknak is szólt.

Beszéltünk arról, hogy a hajléktalan emberek milyen nehézségekkel találhatják magukat szemben az utcán és arról is, hol lehet szociális segítséget kapni. Ehhez hasznos segítséget nyújthat az AVM által készített Köztéri Jogi Kisokos, amely letölthető itt (az új kiadás is hamarosan elkészül). Valaki hajléktalan emberek rendőri bántalmazásáról beszélt. Megbeszéltük, hogy természetesen nem elvárható a konfliktusba való beavatkozás, az azonban igen, hogy a szemtanú megjegyezze, feljegyezze az eseményeket és az érintettek feljelentést tegyenek. A további teendőket szemléletesen írja le a Társaság a Szabadságjogokért „Jogod van!” kiadványa, ami letölthető itt.

A programunk második részében egyéni probléma megbeszélésekre került sor az intézmény lakóival. Többen megosztották velünk problémás eseteiket, mi pedig próbáltunk segítséget és használható, személyre szabott tanácsot adni. A program során mi is gazdagodtunk lélekben, új ismeretekben, mivel számunkra nagyon szimpatikus emberekkel találkoztunk, valamint betekintést nyerhettünk az intézmény életébe is. Nagy öröm volt, hogy hárman is bekapcsolódnának A Város Mindenkié munkájába. Az érdeklődőket minden kedden délután négykor várjuk a Kürt u. 4. szám alatt A Város Mindenkié találkozási pontján.

Mivel a program nagyon jól sikerült, szeretnénk máskor is megismételni azt, valamint úgy látjuk, hogy hasznos az Utcajogászt esetenként az ellátó intézményekhez elvinni.

2011. június 29.                                                                                 az Utcajogász csapata

2011.06.30. 06:00 • Szólj hozzá! Címkék: beszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://utcajogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr23026128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.