Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Utcajogász

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Az Utcajogász program keretében A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédő csoport tagjai önkéntes jogászok társaságában hetente egy alkalommal fogadják a panaszosokat.

Célunk a tanácsadás, az információnyújtás, és az utcán élő hajléktalan embereket érintő problémák összegyűjtése, hogy szervezetten léphessünk fel a hatóságok, az állampolgárok és az intézmények túlkapásai és megkülönböztető gyakorlatai ellen.

Utcajogász ügyfélfogadás

MIKOR? minden pénteken 15-től 17 óráig
HOL? Blaha Lujza tér

Email: utcajogasz@gmail.com
Telefon: 0620-282-3616

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Facebook

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Címkék

adatvédelem (2) adóbevallás (2) adósság (1) albérlet (3) áldozatsegítő (2) állampolgárság (3) állattartás (1) anyaotthon (1) baleset (1) bankkártya (1) bántalmazás (1) bemutatkozás (1) bérlakás (1) beszámoló (15) bíróság (2) bűncselekmény (1) civil díj (1) díjhátralék (1) diszkrimináció (10) egészségügy (4) egyenlő bánásmód hatóság (2) életvitelszerű lakhatás közterületen (19) elvonulás (2) english (1) ensz (1) esemény (2) ételosztás (1) felhívás (4) feljelentés (1) fizetési (1) fogyatékosság (1) Független Rendészeti Panasztestület (1) gázóra (1) guberálás (4) gyámügy (1) gyermekelhelyezés (3) gyermekelvétel (1) gyik (1) gyógyszer (1) hajléktalanellátás (16) hitel (1) igazoltás (3) információk (1) ingóságok (1) iratok (1) jogászok (1) jogi információ (1) jogi védelem (7) jogklinika (1) jogok (1) jogosítvány (1) jogvédelem (15) józsefváros (5) kapcsolat (1) kártérítés (2) kenyszi (8) képviselet (1) képzés (6) kilakoltatás (13) kisokos (23) koldulás (1) köszönet (1) közérdekű adatigénylés (2) közérdekű munka (2) közmunka (1) köztér (17) közterület felügyelet (1) kriminalizáció (2) kunyhó (3) kutatás (1) lakásfoglalás (2) lakáspolitika (1) lakcím (33) lakhatás (8) lakhatáshoz való jog (1) lomtalanítás (1) lopás (1) média (12) meghagyás (1) mentő (1) munkanélküli segély (1) munkavállalás (1) művészet (1) nappali melegedő (4) nemzetközi (3) nyugdíj (2) ombudsman (8) önkéntesség (4) orvosi ellátás (1) panasz (2) Pécs (2) pénzbírság (2) pro bono (1) rablás (1) rendőrség (9) rokkantnyugdíj (1) segély (13) segítség (2) siker (1) szabálysértés (18) szálló (3) szavazás (5) személyiségi (1) személyi igazolvány (1) szemüveg (1) szociális bérlakás (31) szociális ellátás (1) szocpol (1) szolgálat (1) szolidaritás (1) születésnap (1) támogatás (1) tanúvallomás (1) tartásdíj (3) tartási szerződés (1) tasz (1) temetés (1) újpest (1) Utcajogász Egyesület (1) utcazene (1) vagyonmegosztás (1) választás (5) védendő fogyasztó (1) végrehajtás (1) végrendelet (1) videó (3) villanyóra (1) visszaélés (1) vízóra (1) zaklatás (1) zugló (1) Címkefelhő

Friss topikok

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Életvitelszerű lakhatás közterületen - jogi tájékoztató hajléktalan embereknek

Jó tudni!

Jelenleg a főváros egész területén szabálysértést követ el és 50.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki a közterületet életvitelszerű lakhatás céljára használja, illetve életvitelszerű lakhatás céljára használt ingóságait a közterületen tárolja.

Ha a büntetést nem tudod befizetni, akkor közérdekű munkára, ezt pedig börtönre változtathatják. Ha többször büntetnek meg, az egyre súlyosabb következményekkel járhat.

Fontos!

Önmagában a közterületen tartózkodás, vagy az, hogy nálad van a holmid még nem szabálysértés, hiszen lehet, hogy

- egyedül vagy a barátaiddal üldögélsz egy padon, vársz a buszra, beszélgetsz;
- csak pihensz, mert elfáradtál;
- éppen közterületen tartózkodsz, de egyébként nem ott szoktál aludni, hanem szállón, barátaidnál, ismerősöknél;
- azért vagy kinn, mert ma este éppen nem jutottál be a fapadra;
- nem is vagy hajléktalan.

Ne feledd!

Senki sem kötelezhet arra, hogy saját magadat megvádold. Tehát arra a kérdésre, hogy hajléktalan vagy-e, nem kell válaszolnod, ha nem akarsz!

Jogod van!

Ha mégis megbüntetnek „életvitelszerű közterületen tartózkodás” miatt, lehetőséged van kifogással élni. (De csak abban az esetben, ha nem ismerted el a szabálysértést és még nem telt el 8 nap az eset óta.) Panaszt is tehetsz, ha úgy érzed, hogy erőszakosan vagy méltánytalanul bántak veled.

Segítünk!

Ha úgy döntesz, hogy panaszt vagy kifogást teszel az eljárás ellen, A Város Mindenkié önkéntes jogászai segítenek neked.

Mikor? minden pénteken 15-17 óráig
Hol? Blaha Lujza tér (rossz idő esetén az aluljáróban)

2011.11.06. 21:57 • Szólj hozzá! Címkék: köztér józsefváros jogi védelem életvitelszerű lakhatás közterületen

A bejegyzés trackback címe:

https://utcajogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr453359622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.