Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Utcajogász

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Az Utcajogász program keretében A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédő csoport tagjai önkéntes jogászok társaságában hetente egy alkalommal fogadják a panaszosokat.

Célunk a tanácsadás, az információnyújtás, és az utcán élő hajléktalan embereket érintő problémák összegyűjtése, hogy szervezetten léphessünk fel a hatóságok, az állampolgárok és az intézmények túlkapásai és megkülönböztető gyakorlatai ellen.

Utcajogász ügyfélfogadás

MIKOR? minden pénteken 15-től 17 óráig
HOL? Blaha Lujza tér

Email: utcajogasz@gmail.com
Telefon: 0620-282-3616

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Facebook

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Címkék

adatvédelem (2) adóbevallás (2) adósság (1) albérlet (3) áldozatsegítő (2) állampolgárság (3) állattartás (1) anyaotthon (1) baleset (1) bankkártya (1) bántalmazás (1) bemutatkozás (1) bérlakás (1) beszámoló (15) bíróság (2) bűncselekmény (1) civil díj (1) díjhátralék (1) diszkrimináció (10) egészségügy (4) egyenlő bánásmód hatóság (2) életvitelszerű lakhatás közterületen (19) elvonulás (2) english (1) ensz (1) esemény (2) ételosztás (1) felhívás (4) feljelentés (1) fizetési (1) fogyatékosság (1) Független Rendészeti Panasztestület (1) gázóra (1) guberálás (4) gyámügy (1) gyermekelhelyezés (3) gyermekelvétel (1) gyik (1) gyógyszer (1) hajléktalanellátás (16) hitel (1) igazoltás (3) információk (1) ingóságok (1) iratok (1) jogászok (1) jogi információ (1) jogi védelem (7) jogklinika (1) jogok (1) jogosítvány (1) jogvédelem (15) józsefváros (5) kapcsolat (1) kártérítés (2) kenyszi (8) képviselet (1) képzés (6) kilakoltatás (13) kisokos (23) koldulás (1) köszönet (1) közérdekű adatigénylés (2) közérdekű munka (2) közmunka (1) köztér (17) közterület felügyelet (1) kriminalizáció (2) kunyhó (3) kutatás (1) lakásfoglalás (2) lakáspolitika (1) lakcím (33) lakhatás (8) lakhatáshoz való jog (1) lomtalanítás (1) lopás (1) média (12) meghagyás (1) mentő (1) munkanélküli segély (1) munkavállalás (1) művészet (1) nappali melegedő (4) nemzetközi (3) nyugdíj (2) ombudsman (8) önkéntesség (4) orvosi ellátás (1) panasz (2) Pécs (2) pénzbírság (2) pro bono (1) rablás (1) rendőrség (9) rokkantnyugdíj (1) segély (13) segítség (2) siker (1) szabálysértés (18) szálló (3) szavazás (5) személyiségi (1) személyi igazolvány (1) szemüveg (1) szociális bérlakás (31) szociális ellátás (1) szocpol (1) szolgálat (1) szolidaritás (1) születésnap (1) támogatás (1) tanúvallomás (1) tartásdíj (3) tartási szerződés (1) tasz (1) temetés (1) újpest (1) Utcajogász Egyesület (1) utcazene (1) vagyonmegosztás (1) választás (5) védendő fogyasztó (1) végrehajtás (1) végrendelet (1) videó (3) villanyóra (1) visszaélés (1) vízóra (1) zaklatás (1) zugló (1) Címkefelhő

Friss topikok

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Hajléktalanként az egészségügyben 1.

Ugyanúgy, mint mindig, az Országház közeli bank egy ATM elhelyezésére szolgáló helyiségében tértem nyugovóra. Egy éjjel arra lettem figyelmes, hogy ha a baloldalamra fordulok, a bordáim környékén erős fájdalmat érzek. Alig vártam a reggelt, hogy az általam ismert Hajléktalanokért Közalapítvány által működtetett egészségügyi centrum háziorvosi rendelőjébe, a Szobi utca 3-ba mehessek a problémámmal.

Reggel el is indultam a kitűzött cél felé. Odaérve többszöri csengetés után beengedtek az épületbe, ahol 2 perc bolyongás után megtaláltam a rendelőt. Jó állampolgárhoz méltóan „ismerjük”, hogy a rendelést kopogással nem zavarjuk meg. Mivel eltelt 20 perc, és se ki, se be nem ment senki, bátorkodtam mégis bekopogni. Az ajtót egy bajuszos-öltönyös férfi nyitotta ki, cigarettával a kezében, feltéve a kérdést: „Igen?” Bemutatkozás közben próbáltam besurranni az ajtónyíláson, ami sikerült is.

Az orvosi rendelőben füstfelleg fogadott, nem pedig egy esküt tett orvos. Nagy nehezen megkérdezte: „Miért jött?” Én elmondtam, hogy hajléktalan vagyok és elmondtam a problémámat. A doktor úr erre azt a kérdést tette fel, hogy „Nincs magának háziorvosa?” És még általam nem várt kérdéseket is, amik egyáltalán nem kapcsolódtak a problémához. Nagy nehezen rávettem, hogy mivel én egy hajléktalan-ellátó intézményben vagyok és még hajléktalan is vagyok, legyen szíves megvizsgálni. Hát, ez meg is történt, miközben a hamutartóban füstölgött a cigarettája. Ez idő alatt az asszisztenstől megkaptam a beutalómat a VI. Ker. Csengery utcai SZTK-ba, azon belül a sebészetre és a laborba.

El is mentem és szerencsémre a sebészeti rendelést elértem. Megvizsgáltak, miközben az orvos csevegett telefonon. Mondta, menjek fel a harmadikra, ott a röntgen osztály. A vizsgálat elvégzése után vissza a sebészetre az RTG lelettel. Mivel a rendelés 14 órakor véget ér, és most 13.55 van, ezért gyors véleményezés után visszaküldenek a cigis orvoshoz. De a laborvizsgálat még hátravan.

Másnap reggel 6-tól állok a Csengery utcai SZTK előtt laborvizsgálatra várva. 7 órakor beengednek, ahol kiderül, hogy az én problémámra kért vizsgálatot ott nem végzik el, csak a Péterfyben. Tehát visszairányítottak a rendelőjét telefüstölő doktor úrhoz, akitől egy új beutalót kellett volna kérjek a Péterfybe a vérvizsgálat miatt. De nem megyek, próbálok olyan intézményt keresni, ahol fontosabb az egészségem, mint egy parkolócédula.

2011. december 10.                                                                                 Sziráki Ferenc

2011.12.25. 18:12 • Szólj hozzá! Címkék: egészségügy diszkrimináció

A bejegyzés trackback címe:

https://utcajogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr103495294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.