Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Utcajogász

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Az Utcajogász program keretében A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédő csoport tagjai önkéntes jogászok társaságában hetente egy alkalommal fogadják a panaszosokat.

Célunk a tanácsadás, az információnyújtás, és az utcán élő hajléktalan embereket érintő problémák összegyűjtése, hogy szervezetten léphessünk fel a hatóságok, az állampolgárok és az intézmények túlkapásai és megkülönböztető gyakorlatai ellen.

Utcajogász ügyfélfogadás

MIKOR? minden pénteken 15-től 17 óráig
HOL? Blaha Lujza tér

Email: utcajogasz@gmail.com
Telefon: 0620-282-3616

!!! új oldalunk címe: utcajogasz.hu !!!

Facebook

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Címkék

adatvédelem (2) adóbevallás (2) adósság (1) albérlet (3) áldozatsegítő (2) állampolgárság (3) állattartás (1) anyaotthon (1) baleset (1) bankkártya (1) bántalmazás (1) bemutatkozás (1) bérlakás (1) beszámoló (15) bíróság (2) bűncselekmény (1) civil díj (1) díjhátralék (1) diszkrimináció (10) egészségügy (4) egyenlő bánásmód hatóság (2) életvitelszerű lakhatás közterületen (19) elvonulás (2) english (1) ensz (1) esemény (2) ételosztás (1) felhívás (4) feljelentés (1) fizetési (1) fogyatékosság (1) Független Rendészeti Panasztestület (1) gázóra (1) guberálás (4) gyámügy (1) gyermekelhelyezés (3) gyermekelvétel (1) gyik (1) gyógyszer (1) hajléktalanellátás (16) hitel (1) igazoltás (3) információk (1) ingóságok (1) iratok (1) jogászok (1) jogi információ (1) jogi védelem (7) jogklinika (1) jogok (1) jogosítvány (1) jogvédelem (15) józsefváros (5) kapcsolat (1) kártérítés (2) kenyszi (8) képviselet (1) képzés (6) kilakoltatás (13) kisokos (23) koldulás (1) köszönet (1) közérdekű adatigénylés (2) közérdekű munka (2) közmunka (1) köztér (17) közterület felügyelet (1) kriminalizáció (2) kunyhó (3) kutatás (1) lakásfoglalás (2) lakáspolitika (1) lakcím (33) lakhatás (8) lakhatáshoz való jog (1) lomtalanítás (1) lopás (1) média (12) meghagyás (1) mentő (1) munkanélküli segély (1) munkavállalás (1) művészet (1) nappali melegedő (4) nemzetközi (3) nyugdíj (2) ombudsman (8) önkéntesség (4) orvosi ellátás (1) panasz (2) Pécs (2) pénzbírság (2) pro bono (1) rablás (1) rendőrség (9) rokkantnyugdíj (1) segély (13) segítség (2) siker (1) szabálysértés (18) szálló (3) szavazás (5) személyiségi (1) személyi igazolvány (1) szemüveg (1) szociális bérlakás (31) szociális ellátás (1) szocpol (1) szolgálat (1) szolidaritás (1) születésnap (1) támogatás (1) tanúvallomás (1) tartásdíj (3) tartási szerződés (1) tasz (1) temetés (1) újpest (1) Utcajogász Egyesület (1) utcazene (1) vagyonmegosztás (1) választás (5) védendő fogyasztó (1) végrehajtás (1) végrendelet (1) videó (3) villanyóra (1) visszaélés (1) vízóra (1) zaklatás (1) zugló (1) Címkefelhő

Friss topikok

Figyelem!

Ez az utcajogász archív blogja, kérjük keresd fel gyakran frissülő hírekkel és naprakész jogi információkkal rendelkező új oldalunkat az utcajogasz.hu-n ide kattintva!

Ellopott bankkártya

Kérdés: Ellopták a hitelkártyám. Bejelentettem a rendőrségen és a bankban, de addigra felvettek a kártyámról pénzt. A bank azt akarja, hogy én fizessem ki. Mitévő legyek?

Válasz: A bankok rendszerint a hitelkártya-szerződések általános szerződési feltételei ("kisbetűs rész") között meghatározzák azt, hogy egyes esetekben, így pl. a bankkártya eltulajdonítása esetén milyen kötelezettségei vannak a kártyatulajdonosnak és milyen kötelességei vannak magának a banknak. Itt szerepel rendszerint az is, hogy a kártya elvesztését/ellopását követően milyen időkorláton belül kell letiltania a tulajdonosnak a kártyát (bejelentést tenni a bankhoz) ahhoz, hogy a felelősség az esetelegesen jogszerűtlenül felvett pénzösszegért a bankot terhelje és ne a tulajdonost. Amennyiben Ön ezt az időt túllépte, akkor feltehetően a bank - a szerződésnek megfelelően, tehát jogszerűen - nem vállal kötelezettséget, és Önre terheli az összeg kiegyenlítését.

Annak érdekében, hogy tisztán lássa a helyzetet, javasoljuk, hogy pontosan nézze végig a hitelkártya-szerződés minden rendelkezését. Ha a bank jogszerűen követeli Öntől a sérelmezett összeget, akkor javasoljuk, hogy kérjen a banktól méltányosságot, igyekezzen valamilyen kedvezőbb megoldást (pl. kármegosztás, csökkentett fizetési kötelezettség, részletfizetés) kiharcolni. Ezen túl természetesen kilátásba helyezheti, hogy valamennyi számláját egy másik bankhoz viszi át, így kevesebb forgalmat termel majd a bank. Ha a követelés ellentmond a szerződési feltételeknek, akkor ezt mindenképpen jelezze a banknál írásban. Ebben az esetben minden bizonnyal a bank elismeri felelősségét és vállalja a felvett összeget.

***

Ha további kérdése lenne, akkor állunk rendelkezésére minden pénteken 3 és 5 óra között a Blaha Lujza téren, ahol A Város Mindenkié csoport önkéntes jogászai hajléktalan és mélyszegénységben élő embereknek nyújtanak jogi tanácsot. Ha személyesen konzultálna velünk, kérjük, hogy az adott ügy valamennyi iratának fénymásolatát hozza el magával.

2013.03.04. 01:30 • Szólj hozzá! Címkék: bankkártya

A bejegyzés trackback címe:

https://utcajogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr705115493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.